Volkswagen Typ 2 T2

Folkabussen Typ 2 tar farväl i fin ”självbiografi”

Efter 64 år av äventyr har Volkswagen Kombi, mer känd som Typ 2 T1/T2, till slut kastat in handduken. Nu syns den en sista gång för att framföra och förverkliga sina sista önskningar i en fin, självbiografisk film. Häng med!

Kanske är den världens mest älskade bilmodell genom tiderna? Folkabussen Volkswagen Typ 2 har skänkt glädje till många människor runt om i världen i årtionden, men sedan 31 december 2013 är det slut. Då tillverkades det sista exemplaret i fabriken i Brasilien. 34 år efter att produktionen hade upphört i Europa.

Folkabussen, som tog form redan 1947 och presenterades två år senare, är känd under en rad olika namn. Typ 2 T1 och T2, de två modeller som är mest kända och som denna artikel handlar om, har bland annat fått lystra till tilltalsnamnen Bulli, Kleinbus, Samba, hippiebuss, VW-buss, Kombi, Transporter, Camper och Microbus. bara för att nämna några.

Men den klassiska folkabussen har inte lämnat jordelivet riktigt än (kommer förmodligen heller aldrig att göra det) då den i en välproducerad film framför och förverkligar sina sista önskningar. I filmen får vi se bussens födelse och upptåg som under många årtionden glatt människor i flera generationer. Den fina buss vi ser i huvudrollen är en Volkswagen Kombi Last Edition som presenterades förra året.

Här kan du läsa mer om folkabussens historia. I bildgalleriet nedanför filmen kan du ta del av folkabussens historia i bilder. Sevärt!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!