071116-chevrolet-beat

Folkvalda Chevrolet Beat går i produktion

Det blev Beat som slog de två andra koncepten på fingrarna. Via Chevrolets hemsida har besökare kunnat rösta på sin favorit. Efter att 1,8 miljoner röstat stod Beat som slutlig segrare.

Nu har demokratin fått fotfäste även i motorbranschen, och det lönar sig att rösta. På New York Auto Show i juli presenterade Chevrolet tre koncept, Beat, Groove och Trax. Antingen kunde man inte bestämma sig för vilket koncept som var bäst eller så var det hela bara en välplanerad pr-kupp. Via Chevrolets hemsida har allmänheten i alla fall sedan dess kunnat rösta på det koncept man helst vill se i produktion. I går presenterades vinnaren på Los Angeles Auto Show. Beat-konceptet vann med klar majoritet över de andra, totalt röstade över 1,8 miljoner bilintresserade.

Därför lovar nu Chevrolet att en bil som baseras på Beat ska gå i produktion. Bilen ska framförallt erbjuda ett stadsvänligt format och bränsleeffektiva motoralternativ. Bilen är tänkt att locka unga (föga överraskande) moderiktiga människor i storstäder.

Beat-konceptet designades av GM:s designstudio i Sydkorea, det vill säga tidigare Daewoos dito. Som det ser ut nu blir Sydkorea även produktionsort för Beat. Chevrolet lanserar Beat som en global produkt, trots att man samtidigt erkänner att den tänkta marknaden är överallt förutom USA. Säljstart planeras till mitten av 2009.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!