För liten namnteckning – får inget nytt körkort

För Transportstyrelsen är storleken av betydelse. En Haparandabo får inte sitt körkort förnyat eftersom hans namnteckning anses vara för liten.

Hans Purra i Haparanda har försökt förnya sitt körkort vid fyra tillfällen, alla gånger har Transportstyrelsen nekat honom. Anledningen är att hans namnteckning anses vara för liten.

Till norrländska morgontidningen NSD berättar han att det inte borde vara några problem  med en liten namnteckning och att det inte står någonstans på förnyelseblanketten om hur stor namnteckningen måste vara. Det står bara att den måste rymmas inom angiven ruta.

Hans Purra tänker skicka in en femte ansökan om förnyelse av körkortet då han anser att han har rätt. Han hade samma problem förra gången körkortet förnyades men då löste det sig genom att han ringde en kvinna på Transportstyrelsen.

– Jag ska inte behöva ändra min namnteckning, det är ju så här den ser ut, säger han till NSD och påpekar samtidigt att det inte var några problem med pass och liten namnteckning.

Är du på väg att ta körkort? Missa då inte Bonniers Trafikskola som Teknikens Värld driftar. Med denna onlinekörskola kan du spara många slantar på teoriutbildningen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!