070514_audi_rs5

Förädlat godis från Audi

Nu har uppgifter om en ny förädlad version av S5 börjat dyka upp. Kommer den att matcha rivalerna från BMW och Mercedes?

Nya Audi A5 kommer i tre olika versioner (A5, S5 och RS5). A5 och S5 är ute i handeln inom kort. Enligt våra källor kommer snart även den förfinade RS5, som ska ta upp kampen mot rivalerna BMW M3 och Mercedes C63.

Motorn, den 4,2-liters V-8:an, härstammar från RS4 och med hjälp av två små turboaggregat talas det om en motoreffekt på 450 hk och ett vridmoment som lär överstiga 500 Nm. Med sin fyrhjulsdrift (Quattro) antas RS5 klara 0-100 km/h på cirka 4,5 sekunder och med lätthet accelerera vidare upp till 250 km/h innan den elektroniska hastighetsspärren sätter stopp för ytterligare hastighetsökning.

Liksom S5 kommer chassit med den nya A5-designen. Det betyder bland annat att framaxeln flyttats fram 120 millimeter för optimal chassi-balans. De keramiska bromsarna är hämtade från Audis flaggskepp R8, och 19-tumshjul är standard.

Mer om Audi RS5 i Car Magazine

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!