Ford C-Max CNG

Ford C-Max CNG – ny gasbil med lång räckvidd

Ford flyttar fram positionerna på gasbilsfronten med lanseringen av C-Max CNG. Nu blir den lilla familjebussen, liksom Focus, tillgänglig som gasbil med utsläpp på 29 g/km och lång räckvidd.

Om man vill köpa en ny gasbil är utbudet begränsat men två av de alternativ som finns kommer numera från Ford. Sedan november förra året går det att beställa Focus med gaskonverterad 1,6-litersmotor och nu lanseras C-Max med samma drivlina.

 Grundmotorn är en 1,6-litersbensinare med 120 hästkrafter som konverteras till gasdrift av BRC Sweden i Trollhättan. Gastankarna placeras under golvet i bagageutrymmet medan den ordinarie bensintanken lämnas orörd. Det ger C-Max CNG en teoretisk räckvidd på totalt 120 mil. Koldioxidutsläppen vid blandad körning på ren biogas stannar på 29 g/km och C-Max CNG kvalar därmed in som miljöbil.

 C-Max 1,6 CNG i enklaste utförandet Trend kostar från 245 771 kronor. Som jämförelse kostar en likvärdigt utrustad, men dieseldriven C-Max 1,6 TDCi med 115 hästkrafter från 194 900 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!