Foto: Ford

Ford Evos stannar i Kina

Fords nya modell Evos kommer inte till Europa, inte heller till Nordamerika. Den blir kvar i Kina och kommer inte att ta över efter Mondeo och Fusion.

Det var tidigare i veckan som Ford presenterade nya modellen Evos på bilsalongen i Shanghai, en crossover som blandar olika biltyper. Den stora snackisen på nätet handlade inte om själva modellen utan om att den kanske kan ses som ersättaren till Ford Mondeo som läggs ned om mindre än ett år.

Så blir det inte, Fords kommunikationschef på Mike Levine sticker hål på spekulationerna på Twitter där han fick en direkt ställd fråga om modellen kommer till USA (som ersättare till Mondeo-syskonet Fusion). Han svar är kort och precist: ”Evos är för kunder enbart i Kina. Det finns inte aktuella planer på att erbjuda den någon annanstans”.

1 av 3 Foto: Ford
2 av 3 Foto: Ford
3 av 3 Foto: Ford

Nu spekuleras det på nätet i stället om att en modifierad Evos med ett annat modellnamn skulle kunna bli aktuell i Europa och USA, för Mondeo och Fusion anses behövas ersättas på något vis.

Framtiden får helt enkelt utvisa vad den har att bjuda på i form av Mondeo-ersättare.

1 av 2 Foto: Ford
2 av 2 Foto: Ford

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!