Ford F-150 VelociRaptor 6x6 – för att sex är bättre än fyra

Sex hjul är bättre än fyra, i alla fall när det kommer till körning i exempelvis lös sand. Men det är nog inte därför som Ford F-150 VelociRaptor 6x6 har tagits fram.

Det är inte Ford som står bakom F-150 VelociRaptor 6x6 utan Texas-firman Hennessey som är kända för att trimma bilar så det står härliga till och som förvandlar Ford F-150 Raptor till VelociRaptor.

Just det sistnämnda har de återigen gjort, men tagit det hela ett steg längre. Den som avfärdar deras 608-hästars VelociRaptor 600 för att vara fåhjulig har nu ett alternativ. Ford F-150 VelociRaptor 6x6 har nämligen sex hjul, precis som Mercedes G 63 AMG 6x6, en annan högst potent terrängbil.

Medan Hennessey har låtit motorn vara, Fords EcoBoost V6-motor på 456 hästkrafter och 691 newtonmeter, har de satsat på terrängegenskaperna. Fjädringen är av Baja-typ (dvs mjuk och väldigt lång fjädringsväg) och de 20 tum höga fälgarna har försetts med rejäla offroad-däck.

Men... eftersom det är Hennessey vi har att göra med här så finns det så klart värre doningar under huven, för den som vill. V8:an på 5,0 liter med 608 hästkrafter, den som finns i redan nämnda VelociRaptor 600, kan klämmas ned mellan framhjulen till en extra kostnad.

För motsvarande drygt 2,5 miljoner kronor blir Hennessey F-150 VelociRaptor 6x6 med V6-motor din. Då ingår även själva grundbilen. Det är nästan halva priset mot vad Mercedes G 63 AMG 6x6 kostar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!