Ford Fiesta mest säljande bilmodellen i Europa

En ny Ford Fiesta lurar runt hörnet men den utgående generationen går inte på knäna. Modellen blev den bäst säljande i Europa under mars månad.

Ford Fiesta debuterade 1976 och i sommar rullar den sjunde generationen in i saluhallarna. Offentliggörandet gjordes dock 

i största enkelhet i höstas och överglänstes medialt av modellens 40-årsfirande.

Fiesta har varit en succé, framför allt på de brittiska öarna där den toppat försäljningslistan i åtta år. Nu tar modellen hela kontinenten med storm och intar förstaplatsen på den europeiska försäljningslistan under mars månad, meddelar Ford.

Det såldes 47 000 exemplar av Fiesta på kontinenten, en ökning med tolv procent jämfört med samma period förra året. Totalt såldes det 156 200 personbilar av märket Ford i Europa under samma månad.

Nästan 70 procent av de sålda Fiestorna var i det mest påkostade utförandet Titanium. Utöver Storbritannien är Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien de största marknaderna.

I Sverige såldes det dock under mars månad i år 163 Ford Fiesta vilket ger den en blygsam 65:e-plats i statistiken.

I filmen ovan kan du se hur en Ford Fiesta sätts samman - på 86 sekunder.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!