Ford Fiesta ST Concept

Ford Fiesta ST Concept officiell

För dig som tycker att Focus ST är lite för stor så har vi nu goda nyheter, nu presenteras nämligen Fiesta i ST-version. Om än bara i konceptversion för tillfället, men bilen ser tämligen produktionsklar ut.

På den pågående bilsalongen i Frankfurt presenterar Ford två nyheter i sin mer prestandainriktade ST-serie. Dels den produktionsfärdiga versionen av Focus ST, och dels det helt nya konceptet på Fiesta – Fiesta ST Concept.

Att bilen också kommer att gå i produktion är inte alls otroligt, snarast tvärt om. Även om det har gått några år sedan premiären för nuvarande Ford Fiesta, så har bilen blivit en riktig världbil och säljs både i Europa, USA och andra delar av världen. Dessutom är ju Fiesta Fords modellval i den internationella VM-rally-cirkusen. Att det skulle komma en Fiesta ST, där ST står för Sport Technologies, var alltså inte alls otroligt. 

Fiesta ST Concept har tagit den gapande munnen från storebror Focus ST, och sägs, natuligt nog, även vara inspirerad av rallybilen Fiesta WRC. Under huven hittar vi en turbomatad 1,6-liters EcoBoost-motor som ska kunna ge ifrån sig 177 hästkrafter och 240 newtonmeter. 0–100 km/h ska gå på under sju sekunder och toppfarten ska hamna runt 220 km/h. Motorpaketet knyts sedan ihop med en sexväxlad låda och genom avgasröret ska mindre än 140 gram koldioxid per kilometer komma ut.

När produktionsversionen kan dyka upp vet vi inte, men att döma av konceptet så verkar det inte alltför långt borta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!