Foto: Ford

Ford Fiesta ST Edition går mot strömmen

Allt handlar inte om laddhybrider och elbilar nuförtiden. Ford håller fanan högt och trimmar i klassisk stil busiga lilla Fiesta ST. Nya specialversionen Edition är något att drömma om till nästa vår!

Ford Fiesta ST Edition kommer i ny specialutgåva “Edition”, produktionen är begränsad till 800 bilar varav 300 stycken är dedikerade för ”hot hatch”-frälsta Storbritannien.

I vanlig ordning satsar Ford på väghållning och fartprestanda. LSD/Quaife-diff på drivhjulen fram förbättrar kurvtagningsförmågan, ger maximalt grepp och arbetar tillsammans med förbättrad Torque Vectoring Control-teknik för att minimera understyrning.

Foto: Ford

Sänkt markfrigång (15 millimeter fram, 10 millimeter bak) samt ställbart chassi med tvåvägs justerbara fjädrar i rostfritt stål och lackade i Ford Performance Blue.

Launch Control finns också, ett omkopplingsbart elektroniskt stabilitetssystem med tre lägen är standard. Fords 1,5-liters EcoBoost-bensinmotor använder turboladdning och variabel kamteknik för att leverera 200 hästkrafter vid 6000 r/min och 290 newtonmeter i vridmoment mellan 1 600-4 000 r/min. Acceleration 0-100 km/h uppges till 6,5 sekunder och toppfarten på 230 km/h.

18-tumsfälgar unika för Fiesta ST Edition. Två kilo lättare än standardfälgarna, totalt åtta kilo. Foto: Ford

Fiesta ST Edition går alltså mot strömmen i dessa tider av elektrifiering, vilket är skojigt. Prislappen (enligt engelsk prislista) är cirka 330 000 till 340 000 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!