090403-ford-focus-x-road

Ford Focus leker skogsmulle i Amsterdam

Något oväntat presenterar Ford en X-Road-version av Focus på den holländska bilsalongen AutoRAI. Endast 300 holländska bilköpare kommer att få tillgång till Focus X-Road som bara låtsas vara lite mer terrängduglig.

 Diverse X-modeller av olika bilmodeller får ofta kritik för att låtsas vara något de inte är. Bland de nyaste tillskotten märks Audi A4 Allroad och Saab 9-4X. Dessa framstår nu helt plötsligt som värsta skogsmaskinerna i jämförelse med den senaste versionen av Ford Focus. På AutoRAI som hålls i Amsterdam kan besökarna bevittna premiärvisningen av Ford Focus X-Road .

Till skillnad från övriga offroadvarianter av vanliga personbilar gör Focus X-Road ingenting för att förtjäna sitt nya X. Det enda som skiljer skogsmullebilen från en vanlig Focus är svarta takrails och de svarta plastbitarna som ramar in bilen nedertill . Markfrigången har inte höjts och fyrhjulsdrift finns inte att tillgå, framhjulsdrift är enda alternativet. Focus X-Road kan endast fås med Fords flexifuelmotor på 1,8 liter och 125 hästkrafter.

Focus X-Road ska inte byggas i fler än 300 exemplar. Alla dessa ska säljas på den holländska marknaden från och med juli till ett pris som börjar på 25 175 euro, motsvarande 273 000 kronor.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!