Ford Focus CNG

Ford Focus nu i Sverige som gasbil med 26 gram per kilometer

Från och med nästa månad kommer svenska marknaden att berikas med ännu en gasbil. Det gång är det i golfklassen nyheten tillkommer då det är Ford Focus CNG som lanseras.

I november kastar Ford in ett ess för att hålla nya Volkswagen Golf – som börjar säljas i november – stången. Ford lanserar nämligen Focus CNG, en bil som kan köras antingen på biogas, naturgas eller bensin. Med ren biogas i tanken landar koldioxidutsläppet på låga 26 gram per kilometer vilket naturligtvis innebär att Ford Focus CNG är miljöbilsklassad även efter 1 januari 2013 då nya, hårdare regler träder i kraft.

 – Med ännu ett miljöbilsalternativ på Ford Focus får vi ett mycket starkt erbjudande av miljöbilar – från den hyllade 1,0 EcoBoost, bränslesnåla miljödieslar samt Flexifuel till den nya Focus CNG, säger Anna Müller, vd på Ford Sverige.

 Grundmotorn i Focus CNG är 1,6-litersmaskinen för bensin med 120 hästkrafter. Denna konverteras av BRC Sweden AB i Trollhättan.

 Gasen förvaras i tankar av kompositmaterial som är placerade under bagageutrymmets golv. Den ordinarie bensintanken lämnas orörd.

 Totala räckvidden för gas- och bensindrift vid blandad körning är 120 mil.

 Priset för en gaskonverterad Ford Focus startar på 232700 kronor. Det är en femdörrars Focus i Trend-utförande. Alla tillvalspaket, så som de för Focus omtalade säkerhetssystemen, finns att tillgå även till gasversionen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!