090219-ford-gasbilar

Ford Focus och C-Max blir gasbilar

Från och med mars kan Ford Focus och C-Max fås i gasutförande. Ford utlovar en total räckvidd på 95 mil, och för tjänstebilsföraren blir det billigt.

 Nu börjar antalet gasmodeller på den svenska marknaden att växa. Volvo återinförde nyligen möjligheten att köra V70 på biogas eller naturgas och nu kommer Ford med två nya gasbilar. Från och med mars i år kan Ford Focus 5d och C-Max beställas med CNG-teknik, vilket gör att de kan köras på antingen biogas eller naturgas. Båda baseras de på Fords 2,0-liters Duratec-motor.

Gaskonverteringen utförs i Tyskland av Fords dotterbolag CNG-Technik GmbH. Gasbilarna får därmed samma garantier som övriga Ford-modeller på den svenska marknaden. För att räckvidden inte ska bli lidande låter tyskarna den vanliga bränsletanken vara oberörd. Gastanken trycker de i stället ned i bagageutrymmet. Den totala räckvidden uppskattas bli 95 mil vid blandad körning.

För tjänstebilsföraren kan en gas-Ford bli en god affär. CNG-varianterna av Focus och C-Max ger 40 procent reducerat förmånsvärde. För att köra en Focus CNG får man vara beredd att avvara minst 216 200 kronor. C-Max Trend går i sin tur loss på 232 200 kronor. De första bilarna levereras i augusti.

Läs mer

TV-TV

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!