Foto: Ford / Wieck / © 2011 Ford Motor Company

Ford ger gratis bromsbelägg på livstid

Amerikanska Ford inför en livstidsgaranti på bromsbelägg. Det innebär att företaget bjuder på gratis belägg när de gamla slitits ned. Men det finns hakar!

Amerikanska Ford berättar nu att de inför en så kallad ”Lifetime Brake Pad Guarantee”, eller livstidsgaranti på bromsbelägg på svenska. Garantin gäller samtliga ägare av Ford-, Lincoln- eller Mercury-bilar, och innebär att Ford bjuder på nya bromsbelägg av varumärket Motorcraft helt gratis när de gamla har slitits ned till tre millimeter.

Men stopp och belägg! Det finns hakar med garantin. Den första gäller vilka som garantin omfattar, för det är inte alla bilar. Hittar Ford belägg för att din bil använts som taxi, till limousinservice, som postbil, bärgningsbil, räddningsfordon eller polisbil – ja, då blir det inga gratis bromsbelägg.

Den andra haken är att det bara är själva beläggen som är gratis, kunder kommer fortfarande att få betala för monterings- och arbetskostnader – och de tvingas göra det på en auktoriserad Ford-verkstad.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!