060919_ford_rover

Ford köper Rover

Turerna kring Rover är inte över. När Ford 2000 köpte Land Rover av BMW ingick också förköpsrätt till namnet och varumärket Rover. Nu har Ford bestämt sig för att utnyttja den rätten.

Kinesiska medier har tidigare meddelat, och bekräftat, att SAIC-koncernen köpt Rover och förlagt produktionen till olika delar av världen. Det stämmer alltså inte eftersom Fords lyxgrupp Premium Automotive Group (som innehåller Land Rover, Volvo, Jaguar och Aston Martin) nu vill ha Rover.

- Vi känner att det ligger i vårt och Land Rovers intresse att även ha Rovermärket, sa en talesman för Ford till Automotive News. Vi köper nu Rover och har inga planer på att sälja det.

SAIC har ändå köpt rätten till två Rovermodeller från nedlagda MG Rover och har tidigare sagt att de kommer tillverka egna bilar på de plattformar de köpt rätten till.

Säljaren BMW har inte kommenterat någon av uppgifterna.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!