Ford lär dig köra manuellt

Ford tycker inte att amerikanarna kör bilar med manuell växellåda tillräckligt bra. Därför försöker de hjälpa nyblivna Fordägare genom att skicka med en instruktion för hur man växlar på rätt sätt.

Det är inte alla som uppskattar en manuell växellåda. Och det är faktiskt inte alla som behärskar den ädla konsten att hantera en på rätt sätt heller. Särskilt inte i automatlådornas land – USA. För att få åtminstone en del av bilisterna i USA att lära sig köra bättre med manuell växellåda, skickar uppenbarligen numera Ford med en instruktion i sina nya bilar.

Instruktionen, som fångades på bild hängandes runt växelspaken i en Ford Fiesta, beskriver hur man använder den manuella växellådan på rätt sätt, för att på så vis undvika skador på bilen. Exempelvis att kopplingen ska trampas hela vägen ner innan man byter växel och att bilen ska vara stillastående när man lägger i backen.

Friskrivningar, eller instruktioner likt denna, är relativt vanliga på produkter som säljs i USA, men den för ändå direkt tankarna till vilka andra instruktioner som skulle kunna tänkas behövas i en bil oavsett var den säljs. Vem vet, det kanske inte hade varit helt fel med en instruktionsanvisning hängande runt blinkersspaken, på farthållaren eller fastklistrad på gaspedalen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!