070516_ford_fiesta_tas_bort

Ford låter namnet Fiesta somna in

Nästa småbilsgeneration från Ford kommer antagligen inte att bära namnet Fiesta. Biltillverkaren är mitt uppe i diskussionen om att lägga namnet på hyllan för gott, ett namn som fått hänga med i 30 år.

1976 var första gången modellnamnet Fiesta användes av Ford. Namnet har sedan dess använts på deras otroligt populära småbil. I över 30 år har det lilla emblemet med Fiesta prytt fler än tio miljoner bakluckor.

I dag är det sjätte generationens Fiesta som vi ser på våra vägar. Ansiktslyftningen 2005, Mark VII (ej Mark VI), räknas inte som en sjunde generation.

En källa på Ford berättade nyligen för tidningen BusinessCar att intensiva diskussioner förs för att ta bort modellnamnet och att ett beslut inte är långt borta. De berättade även att en tydlig ändring är behövlig. Detta eftersom modellen som ska efterträda Fiesta kommer att vara en radikal vändning gentemot tidigare generationer.

Ford vill med den nya småbilsmodellen genomföra samma positiva trend som när Mondeo presenterades. De fick rapporter om att namnet förde med sig fler positiva reaktioner än negativa. Detta vill nu Ford även uppnå med Fiestas efterträdare.

Någon gång under 2009 kommer den nya modellen att introduceras. Innan dess kan man få se konceptversionen på Frankfurtsalongen nu i september.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!