Ford Mondeo – första bilderna!

Här är de första bilderna på Fords nya modell Mondeo. Ford kunde så sent som igår visa upp den amerikanska motsvarigheten Fusion, men här är den version vi kommer få se på europeiska vägar.

Du som följer teknikensvarld.se känner möjligtvis igen de snarliknande linjerna från Ford Fusion som vi skrev om igår. Och det gör du rätt i. Jämfört med sin amerikanska systerbil har Mondeo inte ändrat sig nämnvärt inför flytten över Atlanten, utan de flesta av chefsdesignern Chris Hamiltons penndrag har letat sig ner till Mondeo.

 Den största skillnaden i de små förändringarna i övergången Fusion/Mondeo är annorlunda blinkers och en hellackerad stötfångarsköld bak, jämfört med de synliga plastdetaljerna på Fusions dito. Möjligtvis kan vi förvänta oss en reviderad grill eller luftinsläpp fram på dieselversionerna av Mondeo, men det får framtiden utvisa. 

 Just dieselversionerna har lyst med sin frånvaro i jänkarversionen men det väntas rättas till med Fords 1,6-liters, 2,0- och 2,2-liters turbodieslar i Mondeo. 

 Sverigepremiär av nya Mondeo väntas till första kvartalet nästa år, och till dess ska även Sverigefavoriten Mondeo kombi vara färdigutvecklad.

Kan du se skillnaderna mellan modellerna? Bilderna i det översta bildarkivet är på Mondeo och det andra är på amerikanska Fusion.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!