071107-mustang-bullitt

Ford Mustang Bullitt officiellt tillbaka

Ford Mustang Bullitt av årsmodell 2008 är nu officiell. Den förvildade hästen med 315 kusar under huven kommer i en begränsad upplaga om 7 700 bilar.

De flesta av er känner igen filmen Bullitt från 1968 där Steve McQueen i huvudrollen rattar en klassisk Ford Mustang i en lika klassisk biljakt. Scenen fick bilen att nå oanade höjder och därför släpptes en Bullitt-upplaga av den. Nu är det dags igen – senaste generationens Mustang kommer i en Bullitt Limited Edition som lär säljas slut på nolltid.

Nya Ford Mustang Bullitt grundar sig på GT-versionen men har fintrimmats med Fords senaste racingteknologier (FRT). Den justerade V8-motorn på 4,6 liter trycker nu ut 315 hästkrafter och 440 newtonmeter samtidigt som chassi och fjädring har modifierats. Bromsar, stötdämpare, luftfilter, nästan allt är utbytt till bättre och kraftigare doningar.

Fälgarna som Bullitt rullar på har storleken 18 tum med fälgkant i aluminium och ekrar i mörkgrått.

Ljudet i Steve McQueens originalbil (en 67:a) var makalöst vilket Fords utvecklare har tagit vara på. Via de 3,5 tum stora ändrören på nya Mustang Bullitt ska ljudet mer eller mindre låta likadant som det gjorde 1968.

Bilens färg har också behållits från originalbilen, Dark Highland Green, men nytt är att man även kan beställa den i svart.

I början på nästa år når bilen de amerikanska handlarna och kostar då från motsvarande 193 000 kronor.

Den berömda biljakten i filmen Bullitt med Steve McQueen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!