Ford Mustang GT får huvblinkers som standard

Ford återlanserar Deluxe-huven som fanns till Mustang 1967. Från och med årsmodell 2016 har Mustang GT blinkers i ventilationsutsläppen på huven som standard, blinkers som endast föraren ser.

När Mustang generation ett uppdaterades 1967 tog Ford fram tillbehöret Deluxe Hood, även kallad blinkershuven. I de båda ventilationsgallren på huven satt små körriktningslampor vända mot föraren så att denna kunde se åt vilket håll bilen signalerade vid sväng, utan att behöva snegla ned mot mätarhuset.

Det låter kanske som en onödig pryl men den blev populär och på senare tid så pass efterfrågad att Ford nu meddelar att man återlanserar blinkershuven. Man gör det på nya Ford Mustang GT från och med årsmodell 2016. Till skillnad från 1967 kommer huvblinkers att ingå i standardutrustningen, men endast på GT-versionen.

Missa inte att läsa vår provkörning av nya Ford Mustang GT Fastback med mullig V8.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!