Shelby Super Snake 2015

Ford Mustang Mach 1 kan återuppstå

Chevrolet har rönt framgångar inom muskelbilmarknaden med sin Camaro ZL1, och Dodge har gjort samma sak med sina Charger och Challenger SRT Hellcat. Det var bara en tidsfråga innan Ford skulle följa efter.
Mattias Skantze

Visserligen har Ford sin Shelby GT350R, men den rår inte riktigt på de tidigare nämnda i form av rå effekt. Motorauthority rapporterar dock nu att de avslöjat Ford med att testa en ännu hårdare version av Mustang, som enligt uppgifter kommer att heta Shelby GT500, eller att man återupplivar den gamla ”Mach 1”-beteckningen. 

GT350R har en bit över 500 hästkrafter. Räkna med att denna kommande version får över 650 hästkrafter för att nå upp till konkurrenterna Camaro ZL1 och Challenger SRT Hellcat. Enligt motorauthority kommer bilen troligtvis att få sin kraft från samma V8:a som sitter i GT350, men med biturbo för att ytterligare hotta till motorn.

Om vi ska tro på uppgifterna så kan vi förvänta oss att bilen visas i slutet av 2017, och går i produktion under 2018. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!