Foto: Patrik Lindgren

Ford Mustang – världens mest sålda sportbil 2015

Nya Ford Mustang är en försäljningssuccé, den säljer så pass bra att den under förra året blev världens mest sålda sportbil. Även i Sverige toppar den försäljningssiffrorna i segmentet.

När nya sjätte generationen Mustang lanserades förra året breddades marknaden till avsevärt mycket fler länder än föregående generationer, nu säljs bilen i 140 länder. Till sommaren 2015 började Mustang säljas i Sverige vilket är första gången sedan 1960-talet som bilen säljs officiellt av Ford här hemma. Något som har visat sig vara minst sagt efterlängtat.

Enligt statistik från IHS Automotive är Mustang den bäst säljande sportbilen under 2015, totalt såldes 110 000 coupémodeller samt 30 000 cabrioleter. Hur fördelningen mellan V8 och Ecoboost-motorn ser ut framgår dock inte.

Under första kvartalet 2016 har Ford redan sålt 112 Mustanger på den svenska marknaden och det lär bli en hel del till innan året är slut. En av anledningarna till försäljningsframgångarna är högst troligt priset som är avsevärt mycket lägre än många av konkurrenterna.

Mellan juni och årsskiftet 2015 såldes det 167 Mustanger i Sverige, varav 154 med V8 och 13 Ecoboost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!