Ford överväger ännu vassare Focus RS-version

Nyligen lanserade Ford Focus RS kommer troligen att komma i en ännu hårigare version.

Nya Focus RS har knappt hunnit lanserats och nu kommer rapporter om att Ford ser över möjligheterna med en ännu värre version. Likt förra generationens Focus RS500.

I standardutförande levererar Focus RS 350 hästkrafter och 440 newtonmeter som hämtas ur en turboladdad 2,3-litersmotor, densamma som i Mustang. Alltså jämförbar effekt med RS500.

Om den vassare versionen får grönt ljus av Fords ledning kan vi förvänta oss att den kommer att bli omkring 100 kg lättare. Detta tack vare karossdelar i kolfiberförstärkt plast, kolfiberkeramiska bromsar, hjulupphängning i aluminium och rensad interiör med mindre ljuddämpning. Samt sidorutor och bakruta i plast.

Men någon högre effekt blir troligen inte aktuellt då Ford säger att de redan pressat ut så mycket de kan ur den nuvarande motorn. Men den vassare versionen kan troligtvis komma att utrustas med specialbyggd dubbelkopplingslåda. Ford verkar ha riktat in sig på den uppdaterade versionen av Mercedes-AMG A 45, så om den vassare RS-versionen blir av kan vi förvänta oss en 0-100 km/h-tid i närheten av Mercedes tid på 4,2 sekunder. Standardversionen av Focus RS klarar 0-100 km/h på 4,7 sekunder.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!