Ford överväger eldriven pickup

Ford kan komma att utveckla en eldriven version av den mycket populära F-150-modellen, men i nuläget fokuserar de på hybridversionen.

Tidigare i år blev det officiellt att Ford håller på att utveckla en hybridversion av F-150, något som blir verklighet 2020. Fords F-150 är som bekant deras mest sålda modell och har varit det sedan 1982, det sägs att det säljs en F-150 var 38:e sekund.

Även om fokus ligger på en hybridversion av modellen har Ford dock inte helt stängt dörren för en helt eldriven version.

– Jag skulle aldrig utesluta någonting sådant, säger Raj Nair, utvecklingsansvarig hos Ford i en intervju med Yahoo Finance.

Enligt Nair är dock problemet med en eldriven version av F-150 att ”ett tungt batteri skulle kunna påverka bilens prestanda negativt”. Ford har hamnat lite på efterkälken när det kommer till elektrifiering av bilar så ett naturligt steg är att först utveckla hybridversioner för att sedan fokusera på helt eldrivna modeller. Vi får helt enkelt vänta och se.

Tesla arbetar i nuläget som bekant med utvecklingen av en helt eldriven pickup, men än så länge är det oklart vilken storleksklass den kommer att placera sig i.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!