Ford simulerar hur det är att köra drogpåverkad

Ford har utvecklat en särskilt ”fylledräkt” för att simulera hur det är att köra drogpåverkad.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

De flesta av oss vet troligen redan att det inte är varken bra eller tillåtet att sätta sig bakom ratten om man är alkohol- eller drogpåverkad, men trots det är det många som gör det ändå.

För att visa hur detta påverkar förmågan att framföra ett fordon har Ford utvecklat en särskild dräkt som simulerar att testförarna är drogpåverkade. I dräkten ingår bland annat hörlurar som spelar ljud för att förvirra, glasögon med blinkande ljus som ger tunnelseende, vibrerande vikter som får händerna att skaka samt andra vikter som försämrar rörligheten.

Testförarna i filmen ovan är en professionell och en nybörjare, men det spelar absolut ingen roll när de har dräkten på sig och de båda misslyckas totalt med körövningen. Ford ska nu börja använda dräkten i sin körutbildning för att visa elever hur farligt det är att köra drog- eller alkoholpåverkad.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!