Ford Mustang på Empire State Building

Ford ställer nya Mustang på Empire State Building

I samband med Mustangs 50-årsjubileum väljer Ford att placera en Mustang GT Cabriolet på Empire State Building.

Tro det eller ej så är detta inte första gången Ford ställer en Mustang på Empire State Building, förra gången var 1965 och en vit Ford Mustang stod på 86:e våningen. Nu 49 år senare gör företaget om det, denna gången med en gul Ford Mustang GT Cabriolet. Tillvägagångssättet då som nu är detsamma, kapa upp bilen i delar som passar i korridorerna och hissen och sedan montera ihop den på observationsdäcket på 86:e våningen.

Anledningen till att de inte använde sig av en helikopter för att få upp bilen är att de ville göra det på samma sätt som för femtio år sedan. Ett projekt som blev aningen besvärligt då dagens Mustang är rätt så mycket större än dess förfader från 1965. För att den skulle få plats blev de tvungna att kapa den sprillans nya Mustangen i sex delar och montera bort dörrar, stötfångare, sufflett och liknande.

Projektet hade förberetts i flera veckor innan det var dags och från det att de började lasta in de första delarna i hissen i Empire State Building tog det sex timmar innan en färdigbyggd Ford Mustang GT Cabriolet stod på 86:e våningen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!