Ford Tourneo Connect – mindre fraktare

De etablerade namnet i klassen för mindre transportbilar, i form av exempelvis Citroën Berlingo och Renault Kangoo, har fått en ny konkurrent att tampas med – här är nya Ford Transit/Tourneo Connect, som visas på bilsalongen i Paris.

Sett i sällskap med övriga nyheter från bilsalongen i Paris, som pågår i dagarna, är kanske nya Ford Transit/Tourneo Connect måhända en av de mindre spännande. Faktum är att Ford dessutom redan visat Transit/Tourneo Connect på ett mindre evenemang i Amsterdam tidigare i september, transportbilsvarianten (Transit) har också visats på transportbilsmässan i Hannover, men det är först nu som personbilsvarianten (Tourneo) når en större publik.

Designdragen hos nya Transit/Tourneo Connect är hämtade från de mindre modellerna i Ford-programmet, där drag från både Fiesta och Focus kan ses, tillsammans med företagets nya trapetsoidformade grill. Jämfört med utgående generation är både bak- och framlampor smalare och mer strömlinjeformade, samtidigt som själva bilen har växt en aning. 

Ford har inte haft viljan att avslöja motoralternativ närmare, mer än att det officiella pressmeddelandet talar om snålare, downsizade, dieselmotorer, men även om att bensinalternativ kan komma.

Vill du se bilen runt om, så har Ford släppt just en sådan film, den ser du nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!