101129-ford kina framtid

Ford tror starkt på Kina

Att Kina är världens förmodligen mest expansiva bilmarknad är ingen nyhet. Ford tänker inte missa att hoppa på det lukrativa kinesiska tåget och ska under årets återstående månad öppna inte mindre än 66 nya återförsäljare.

I dag har Ford 274 återförsäljare i Kina. Vid årets utgång tänker Ford ha hela 340 återförsäljare vilket betyder att de ska öppna 66 nya under årets sista månad. Det blir drygt två nya återförsäljarcenter om dagen under december månad.

Anledningen till deras storsatsning är så klart att de vill dra nytta av den ständigt expanderande kinesiska marknaden för bilar.

Skillnaden denna gång mot tidigare uppbyggande av återförsäljarnätet är att man nu fokuserar på de mindre utvecklade regionerna och städerna i norra och västra Kina. Ford förklarar att det är i dessa regioner som den starkaste utvecklingen kommer att äga rum framöver.

– Genom att utöka vår närvaro i västra Kina fortsätter vi att förverkliga Henry Fords vision att göra personliga transporter mer tillgängliga och effektiva, säger Joe Hinrichs som är Fords chef i Asien, Oceanien och Afrika.

Ford har de senaste fyra åren satsat fyra miljarder dollar enbart på den kinesiska marknaden som tillsammans med Oceanien och Afrika väntas stå för 70 procent av tillväxten de närmaste tio åren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!