Foto: BMW

Första bilden: BMW 2-serie Gran Coupé

Nya BMW 2-serien kommer som fyrdörrarscoupé och lanseras våren 2020. Här är första bilden.

Gran Coupé är ett namn vi känner från BMW:s 4- och 6-serie men nu tillkännager man att även den mindre 2-serien kommer som coupé med fyra dörrar. Bilen ska täckas av i november under bilsalongen i Los Angeles och lanseras till våren 2020.

BMW 2-serie Gran Coupé ska bygga på kommande 1-serie som även den ska presenteras i år. En bil som vi nyligen kunde visa spionbilder på – såväl exteriöra som interiöra.

BMW 2-serie Gran Coupé ska bygga på nya 1-serien som här ses i testskrud. Foto: CarPix

BMW 2-serie Gran Coupé blir med andra ord BMW:s första framhjulsdrivna coupé då den kommer att bygga på UKL-plattformen som i dag används av Mini, BMW 2-serie Active och Gran Tourer, X1 samt kinesiska 1-serie Sedan.

Med informationen om nya 2-serie Gran Coupé släpper BMW även en teaserbild som du ser överst i denna artikel

Tycker du att detta inte låter helt purfärskt så har du helt rätt. Redan 2015 skrev vi om att BMW skissade på coupén men då skulle den bygga på CLAR-plattformen och därmed vara bakhjulsdriven.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!