061020_fiat

FÖRSTA BILDEN – Nya Fiat Linea

Fiat presenterade idag sin nya sedan i C-segmentet, Linea. Det är dock inte en helt ny bil utan en sedanversion av succén Grande Punto som kommer att byggas i Turkiet.

Fiat Linea är en 4,56 meter lång, 1,73 meter bred och 1,5 meter hög sedan med ett axelavstånd på 2,6 meter. Det är snygg skapelse med väldigt rena linjer och ett hyggligt bagageutrymme på 500 liter.

Det är ingen överraskning att Fiat valt att göra en sån här version av succén Grande Punto. Det är mycket vanligt att man i medelhavsländerna och framförallt i Turkiet och Grekland köper sedan i stället för kombi/halvkombi, alltså helt tvärtemot hur det är i Sverige. Därför är det heller ingen överraskning att den kommer tillverkas, till en början, i Turkiet då det sänker priset på avsevärt på den största målgruppens hemmamarknad där den ska konkurrera med bland andra Volkswagen Jetta.

Fiat har valt att vara hemliga med specifikationerna ett tag till. Vi vet till exempel inte vad det blir för motorer eller vad för utrustning som kommer vara möjlig men att det kommer likna de valmöjligheter man har i Grande Punto är högst troligt.

Fiat räknar med att sälja 60 000 Linea om året, det är i alla fall så många de tänker tillverka i Turkiet. Den 2 november är det stor premiär på Istanbuls bilsalong.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!