Första bilden på Jaguars suv F-Pace

Jaguar visar upp den första avslöjande bilden på kommande suven F-Pace som ska konkurrera med bilar som Audi Q5.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Första gången vi fick se Jaguars suv var när konceptbilen C-X17 visades upp på bilsalongen i Frankfurt 2013. Nu är det snart dags för produktionsversionen av denna att ha officiell premiär på samma salong. Nu släpper dock Jaguar en första officiell bild på nya F-Pace och vad vi kan uttyda av bilden är att den faktiskt inte kommer att skilja sig så mycket från konceptbilen.

F-Pace bygger på iQ-plattformen som även nya Jaguar XE är baserad på och således kommer även F-Pace i stor utsträckning var tillverkad av aluminium. Än så länge delar Jaguar inte med sig av vilka motorer modellen ska få men mest troligt är att även F-Pace kommer att få ta del av de nya fyrcylindriga Ingenium-motorerna och även en kompressormatad treliters V6:a. Framöver är det även troligt att en SVR-version kommer att lanseras och den kan tänkas få en femliters V8:a under huven. Samma som i F-Type R.

Det ryktas även om en helt eldriven version med en räckvidd på strax under 50 mil, men det återstår att se. Mer om nya F-Pace får vi veta när den har officiell premiär på bilsalongen i Frankfurt om två veckor.

F-Pace.
C-X17.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!