saab-9-1-9-1x-concept

Första bilden på Saab 9-1X Concept

I fredags släppte GM den första bilden på nya Saab 9-1X Concept som ska visas på Genèvesalongen nästa månad. Visst känns formerna igen...

Tyvärr är det bara en mörk så kallad teaserbild som GM har släppt. De har inte gett oss några som helst uppgifter eller tekniska data om Saab 9-1X Concept, som alltså är ytterligare en konceptbil från Saab och som ska visas nere i Genève om drygt två veckor.

Tittar man på bilden så känner man igen formerna från tidigare konceptbilar, bland annat 9X och Aero X (till vänster respektive höger på bilden nedan). Kraftigt svullen midja och man kan även ana en välvd vindruta. Sidobackspeglar saknas, men det är ju en konceptbil det handlar om. Kameror kommer inte att ersätta dessa i verkligheten, inte än i alla fall.

Motorerna i nya Saab 9-1X blir turboladdade BioPower-maskiner på mellan 1,4 till 2,0 liter, om man får tro på förhandssnacket. Bilen som visas på salongen lär ha en 1,4-liters etanolmotor med en effekt upp mot 200 hästkrafter.

Häromdagen visade vi upp en första skiss på hur Saab 9-1 kan komma att se ut, ta en titt på den här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!