071004-vw-touareg-r50

Första bilden på VW Touareg R50

Volkswagen ska visa nya värstingversionen av Touareg på bilsalongen i Sydney om en vecka. Touareg R50 kommer att bli en av världens mest kraftfulla suvar.

Volkswagen Touareg R50 ska alltså begå sin världspremiär nere i Australien om en dryg vecka. Tyvärr finns det ännu inga närmare specifikationer på bilen, vi återkommer med dessa så fort de gjorts officiella.

Känt är att den baseras på kraftfulla Touareg V10 TDI och att Volkswagen lovar en rejäl förbättring av effekt och vrid i R50-modellen. V10 TDI har 313 hästkrafter och 750 newtonmeter i vridmoment.

Till detta kommer större hjul och förbättrad stötdämpning för optimala högfartsturer. Både interiört och exteriört får Touareg R50 sig en genomgång, allt för att reflektera Volkswagens R-modellers filosofi.

Volkswagens Touareg R50 blir tredje bilen från Wolfsburg som får bära R-emblemet. De två tidigare är Golf R32 och Passat R36, där sistnämnda presenterades så sent som förra månaden på Frankfurtsalongen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!