070220_audi_a5

FÖRSTA BILDERNA: Audi A5 Coupé

Så har det hänt igen. Bilder på en ny modell har läckt ut men den här gången kan ingen utomstående beskyllas, det var nämligen på Audis pressida någon slarvig PR-människa släppte ut nya A5 Coupé.

Tyvärr fanns inget pressmeddelande på samma sida och därför är informationen än så länge snål. Vi kommer att veta mer om två veckor när bilen blir officiell på Genèvesalongen. Men vi vet lite i alla fall.

A5 hamnar storleksmässigt, som namnet antyder, mellan A4 och A6. Den är betydligt större än deras enda nuvarande coupé TT och har plats för fyra fullvuxna personer.

Bilen som poserar på bild har en 3,0-liters TDI V6-motor och väntas även få Audis välanvända 3,2 -liters FSI V6-motor. Det har även talats om S5 och RS5-versioner som kommer att ha än värre motorer, till exempel en 4,2-liters V8-motor, liknande den som återfinns i RS4.

Samtliga versioner får fyrhjulsdrift och antingen en sexväxlad manuell låda eller en DSG-låda om man så önskar.

Audi lovar bättre köregenskaper än på samtliga tidigare modeller (undantaget sportbilen R8) tack vare en ny plattform och förbättrad viktfördelning.

Mer information och specifikationer får vi om ungefär två veckor på Genèvesalongen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!