070221_s5

FÖRSTA BILDERNA: Audi S5!

Det är helt klart en läckvecka hos Audi. Under tisdagen ”råkade” man först lägga ut bilder på nya A5 Coupé och lite senare samma dag kom även bilder på nya S5 Coupé.

Vi skrev senast i går att det förutom A5 Coupé högst troligt blir en Audi S5 coupé med 4,2-liters V8-motor. Man kan säga att vi fick svar snabbt i den frågan. Vi kan också i stort sett bekräfta att det blir en 4,2-liters V8 med 350 hästkrafter i S5 Coupé (samma som i S4). Vi vet inte exakt eftersom inga specifikationer är släppta ännu men det mesta talar för det.

Utseendemässigt skiljer sig inte S5 jättemycket från A5 men lite LED-ljus, något omdesignad front och bak, mer krom och kolfiberdetaljer gör att den i alla fall ser sportigare ut. Med tanke på tidigare Audi-modeller bör den också vara betydligt sportigare att köra än syskonet A5 bland annat tack vare andra stötdämpare, sportigare chassiinställningar och bättre bromsar.

Den ännu starkare V8-motorn med 420 hästkrafter som i dag återfinns i Audi RS4 väntas leta sig ner i en kommande RS5 Coupé. Frågan är när de bilderna hittar ut på nätet. Vår gissning är att vi inte behöver vänta till premiärdatumet den 6 mars.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!