Första bilderna på nya Mini John Cooper Works GP

I Frankfurt 2017 visades konceptet och nästa år är det dags för premiär: Mini i värstingutförandet John Cooper Works GP.

Det blir mycket treor nu. Tredje generationen av Mini John Cooper Works GP kommer att tillverkas i 3 000 exemplar och ha en turbomotor på 300 hästkrafter. Mini har nu släppt tre bilder på bilen i fråga – ingen visar dock vagnen i sin helhet. 

 Vi har kunnat följa bilen ända sedan Frankfurtsalongen 2017 och en av bilderna som nu lanseras avslöjar att vingen på taket hänger med till produktion. Det visste vi i och för sig redan då BMW-chefen Peter Schwarzenbauer tidigare bekräftat att den nya bilen ska ha många drag kvar från konceptet som du kan se i galleriet nedan. 

 Nu är det även bekräftat att bilen kommer att stå klar 2020, tidigare hade Mini 2019 som mål. Tidigare John Cooper Works GP-versioner kom 2006 och 2012 (läs vår provkörning av bilen här) och tillverkades i vardera 2 000 exemplar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!