Nya Skoda Octavia III

Första filmen med nya Skoda Octavia

Skoda Octavia generation tre närmar sig avtäckningen med stormsteg. Därför börjar Skoda nu servera oss den första officiella informationen, här i form av en film som berättar om designen.

Vi vet redan till stora delar hur nya Skoda Octavia ser ut tack vare bra spionbilder och en läckt, om än suddig, bild. Nu klarnar bilden av Octavia generation tre allt mer eftersom Skoda har släppt en film där vi får följa med i designprocessen. Här syns de nya, mer strikta formerna och man ser tydligt att bilen känns större än vad Octavia i dag är. Något den också är. 4,66 meter är nio centimeter längre än dagens Octavia och samtidigt 18 centimeter längre än nykomlingen Rapid men 18 centimeter kortare än storebror Superb.

 Skoda Octavia blir för övrigt fjärde modellen inom koncernen som bygger på Volkswagens nya MQB-plattform. De tre andra är nya Audi A3, Seat Leon och Volkswagen Golf.

 Motorpaletten i nya Octavia blir motsvarande den som finns i dag med den skillnaden att maskinerna är av senaste generation med framför allt snålare gång. Bland annat kommer en fyrcylindrig 1,4-liters TSI-motor med cylinderavstängning. Toppversionen Octavia RS får ta del av samma tvålitersmaskin som kommande Golf GTI och med en effektsiffra strax norr om 200 hästkrafter. En snålare hybrid kommer så småningom, likaså en elversion.

 Senare denna månad är det Internetpremiär för nya Skoda Octavia. Riktig avtäckningen är det inte förrän på bilsalongen i Genève i mars nästa år. Då är det sagt att även nya Octavia Combi visas upp. Om fyra månader om uppgifterna stämmer.

 Kika nu på filmen nedan samt i lugn och ro studera bilderna. Hur lyder din dom baserat på vad vi vet hittills?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr