100216-forster-ny-vd-tata Foto: Axel Wierdemann

Forster ny vd för Tata Motors

GM:s förre Europa-chef Carl-Peter Forster har utnämnts till ny vd för Tata Motors. Forster får ansvar för Tatas internationella verksamhet, däribland Jaguar och Land Rover och hans uppgift blir att göra Tata till ett internationellt bilföretag.

 Carl-Peter Forster kommer närmast från GM:s Europaavdelning där han basade över Chevrolet, Opel/Vauxhall och Saab. Han lämnade sin post i samma veva som försäljning av Opel till Magna havererade med dunder och brak sedan GM fått kalla fötter. Forsters nya uppgift blir att leda Tata Motors som bland annat innefattar de båda britterna Jaguar och Land Rover.

– Vi räknar med att herr Forsters tillträde avsevärt underlättar vår strävan mot att bli ett verkligt internationellt företag, säger Tatas ordförande Ratan Tata i ett uttalande.

55-åriger Carl-Peter Forster har 24 års erfarenhet av bilbranschen. Innan han anslöt sig till GM-koncernen 2001 var Forster verksam inom BMW under 13 år på flera positioner, bland annat produktchef. Hans största utmaning blir sannolikt att få styr på Jaguar och Land Rover som har drabbats hårt av lågkonjunkturen. Forster efterträder Ravi Kant som numera är vice ordförande för Tata.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer