Fortfarande ovisst för Lamborghinis suv Urus

Sedan den presenterades för drygt tre år sedan har spekulationerna kring Lamborghini Urus tagit fart med jämna mellanrum. Det senaste, från officiellt håll, är att den är under utvecklingen med att ingen beslut har tagits.

Med allt fler biltillverkare som ger sig in i suvsegmentet, på senare tid Bentley, Rolls-Royce och Maserati, känns det numera inte lika främmande om även Lamborghini skulle göra det. För tre år sedan, på bilsalongen i Peking våren 2012, visade den italienska sportbilstillverkaren upp suven Urus som fick vissa att klia sig i huvudet. Sedan dess har det varit ovisst om modellens framtid, och sist vi hörde om den fick vi reda på att Lamborghini inte behöver Urus för tillfället och att en eventuell produktion kan bli av tidigast 2017.

Nu har Lamborghini-vd:n Stephan Winkelmann uttalat sig om Urus igen. För Autoblog berättar han att de jobbar på modellen men att man fortfarande inte har tagit något beslut. Han säger också att om Lamborghini ska göra en tredje modell (vid sidan om Aventador och Huracán, reds anm), så är det bättre att satsa på en suv eftersom det är ett växande och mer känslomässigt bilsegment med stora och välfördelade volymer över hela världen.

– Därför är detta en bil som är mer trolig, säger Lamborghini-chefen.

Om Lamborghini Urus blir verklighet om några år lär det bli med någon form av hybriddrivlina med inte lika stort fokus på prestanda som hos Aventador och Huracán.

Främsta konkurrenterna skulle sannolikt bli Porsche Cayenne och Maserati Levante.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!