Fortkörare i Bugatti gäckar Arizona-polisen

En video av en Bugatti Veyron som kör i farter uppåt 360 kilometer i timmen på allmänna vägar har fått polismyndigheten i Arizona att öppet kritisera trafikbrottet. Men föraren lär bli svårfångad.

En video som dök upp på siten Youtube har fått över 1,2 miljoner sidvisningar sedan den lades upp för en dryg vecka sedan. Bakom ratten på en Bugatti Veyron med en toppfart på 407 kilometer i timmen körde föraren fram och tillbaka på en allmän väg i farter mellan 346 och 360 kilometer i timmen.

 Användaren vesuviu2 hävdar att bilen gjorde sju repor på sträckan som ligger ner mot gränsen till grannlandet Mexiko. Exakt var sträckan som användes ligger är oklart, även om en textremsa talar om att hastigheterna nåddes ”söder om gränsen” vilket i det här fallet betyder grannlandet Mexiko. 

 – Vi får in sådana här clowner som gör så här då och då. De bryr sig inte om vad som händer. De vill bara skryta om sina bedrifter, säger Bart Graves, presstalesman vid Arizonas polismyndighet Arizona Department of Public Safety till nyhetsbyrån Reuters.

 Föraren förblir anonym genom hela filmen, och det lär bli svårt att få tag på honom eftersom det enda som syns är sidan av ansiktet. 

 Men faktum är att Arizona-polisen faktiskt hade möjlighet att sätta dit föraren strax efter turerna. I slutet av filmen syns han prata med en poliskonstapel som stoppat honom men han blir släppt eftersom hastigheten vid det laget hade sjunkit ner till inte lika galna 80 miles i timmen, motsvarande drygt 130 kilometer i timmen. 

 Bart Graves menar att sådana extrema hastigheter som syns i videoklippet inte hör hemma på motorvägar. 

 –Om han är rik nog att äga en sådan här bil så är han rik nog att hyra en racerbana i Tucson eller Phoenix. Faktum är att det här är en brottslig handling.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!