Fortsatt ökat antal döda i trafiken

Totala antalet trafikdöda i år fortsätter att öka jämfört med i fjol visar statistik från Trafikverket. Till och med 15 november i år hade 281 personer omkommit i trafiken, en ökning med nära en fjärdedel.

Statistiken för antalet omkomna i trafiken i år är allt annat än positiv. Enligt senaste siffrorna från Trafikverket så hade 281 personer omkommit i trafikolyckor fram till 15 november i år, en ökning med hela 53 personer, eller drygt 23 procent, gentemot förra årets (förvisso rekordlåga) siffror. Ökningstakten har dock avstannat sedan i somras, då antalet trafikdöda var över 30 procent fler än i fjol.

Som vi kunde berätta redan i går har ökningen varit störst bland fotgängare. Bland de omkomna har 44 personer varit fotgängare, vilket är mer än en fördubbling i jämförelse med 2010. 107 personer av de omkomna hittills i år var själva bilförare när olyckan inträffade.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!