Fortsatta driftstörningar för Bilprovningen

Bilprovningens datorsystem som kraschade i söndags kommer ligga nere ytterligare några dagar, och nu vädjar Bilprovningen att kunderna ska ta med gamla besiktningsprotokoll för att spara tid. Innan problemet är löst går det inte att registreringsbesiktiga sin bil.

I söndags gick Bilprovningens IT-leverantör ut med ett pressmeddelande om att bolaget har driftstörningar efter ett hårdvarufel. Nu tvingas Bilprovningens inspektörer sköta dokumentationen som på den gamla långsamma tiden, med penna och papper. För att spara tid ber Bilprovningen de kunder som bokat besiktningstid att ta med både registreringsbevis och det senaste besiktningsprotokollet. 

 Driftstörningarna skapar både förseningar i besiktningsförfarandet, och omöjliggör även registreringsbesiktningar. De som bokat registreringsbesiktning kommer att kontaktas av Bilprovningen. Det går inte heller att boka tid via varken Bilprovningens internetbokningssite eller telefonservice.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!