Foto: TIM SCOTT

Förvandla din Tesla till James Bonds ubåt

Har du inte ett antal miljoner till övers är detta det billigaste sättet att skaffa en egen Bond-ubåt.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Teslas ägare Elon Musk avslöjade för en tid sedan att de gömt en del överraskningar i infotainmentsystemet i Model S. Nu har en Model S-ägare listat ut vad en av de är och det är något otippat.

Om du går in i inställningsmenyn får du en överblick av din Model S och du kan bland annat ställa in höjden för luftfjädringen. Högst upp på skärmen finns en Tesla-logo, om du håller den intryckt tills en login-ruta dyker upp och sedan knappar in 007 får du dock se ett helt annat fordon på skärmen. Nämligen James Bonds Lotus Esprit-ubåt känd från filmen Älskade Spion från 1977. Detta ska fungera i samtliga Model S med mjukvaruversion 5.9 eller senare.

Att Elon Musk valt just detta fordon är dock ingen slump då han köpte den ubåten som användes i filmen på auktion för cirka 6,5 miljoner kronor för några år sedan. Musk har sedan meddelat att han planerar att installera en Tesla-drivlina i ubåten och göra den sjöduglig.

En annan liknande överraskning är att stereon och fläkthastigheten går till elva i stället för tio som en hyllning till kultfilmen Spinal Tap från 1984. Scen från filmen kan du se nedan.

Att utvecklare gömmer överraskningar i produkter är dock inget ovanligt och är något som de har gjort sedan länge. Om du till exempel skriver in "Atari Breakout

" i sökfältet i Google och sedan klickar på bilder kan du spela det klassiska spelet "Breakout" i webbläsaren. Andra liknande saker är bland annat Microsofts inbyggda flygsimulator i Excel 97 och bilspel i Excel 2000, samt att Volvo har älgar på baksidan av kretskortet till instrumentpanelen i 850. För att inte tala om alla gömda saker som finns att upptäcka i tv-spel.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!