100204-framtidens-bentley

Framtidens Bentley tolkad av designstudenter

Hur ska ett anrikt bilmärke som Bentley med klassisk design föras in i framtiden? Bentley har bjudit in fyra designstuderande, däribland svenske Mårten Wallgren, för att svara på den frågan. Se deras förslag här.

 Genom ett samarbete med välrenommerade Royal College of Art (RCA) har Bentley anordnat en designtävling kallad ”Bentleys of the Future” där 18 designstuderande har tagit fram futuristiska konceptförslag. Nu har tävlingen gått in i sin andra fas och kvar återstår endast fyra tävlande.

En av de fyra är svenske Mårten Wallgren vars bidrag är en ”futuristisk version av Bentley Continental GT”. Hans motståndare är Bora Kim från Sydkorea, David Seesing från Tyskland och Mikka Heikkinen från Finland. Bora Kims designstudie bygger på ett koncept som gör det möjligt att välja motor beroende på var och hur långt man ska köra. David Seesing och Mikka Heikkinen har i stället lagt allt krut på att skapa bilar med bästa möjliga aerodynamik. Vinnaren och tvåan i tävlingen bjuds in att arbeta med Bentleys designteam i Crewe under sex månader. 

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!