Maläten. Bilen alltså, själva ombyggnationsmästaren Robin Westerlund ser ut så här i original-utförande.

Från lik till lyckopiller med Jeep Cherokee

Robin Westerlund köpte en Jeep Cherokee för 8 000 kronor. Du kan inte ana vad som hände sen! Jo, det kan du förstås. Han tog fram vinkelkapen och resten är en historia som du får läsa här.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Jeep Cherokee är ett fynd i begagnatdjungeln. I skrivande stund kostar den billigaste på Blocket 10 000 kronor, men Robin Westerlund från Rasbokils Tibble fyndade sin för 8 000 kronor. I tveksamt skick, bör väl tilläggas. När vi gör ­första besöket i hemmagaraget står det 21 februari i kalendern. Men det började förstås inte där. Det började med en expedition till Polen för tio år sedan.

– Jag och min dåvarande flickvän, nuvarande fru och mamma till våra två barn bör väl tilläggas, hade precis köpt en gammal Jeep Wrangler och hade bara haft den ett litet tag när vi bestämde oss för åka på expedition. Det måste man ju göra när man har en Jeep. Så vi tog färjan från Nynäshamn till Gdansk och åkte vidare därifrån rakt ut i ingenstans. Och eftersom vi knappt hade kört med den innan den här ”expeditionen” så började såklart allt att krångla. Det var både bromsar och koppling och gud vet allt som inte ville fungera. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!