110802-reanult-samst

Franska bilar har minst andel nöjda kunder

En ny undersökning gjord av brittiska konsumenttidningen Which? är franska bilar sju av de tio som har minst andel nöjda kunder. Allra minst andel nöjda kunder har Renault Laguna kombi.

Den nya undersökningen, som hävdar sig vara den största i sitt slag i världen, har undersökt hur nöjda kunder är med sitt bilval ett antal år efter inköpet. 

I resultatet utmärker sig bilar från Frankrike mer negativt än de flesta, hela sju av de tio bilar som skänker minst glädje till sina kunder rapporteras komma från franska biltillverkare. På jumboplatsen i undersökningen hamnar kombiversionen av Renault Laguna där i genomsnitt 49,4 procent av ägarna ansåg att de var nöjda med sitt bilköp. Detta kan jämföras med vinnaren i kategorin glädjespridare, Toyota Yaris Verso, som fick hela 97,7 procents kundglädje. Nästjumboplatsen togs av minibussen Peugeot 807.

Förutom Yaris Verso så hamnade även Volkswagen Passat CC och Land Rover Discovery högt i undersökningen. Bland märken utmärkte sig Hyundai vad gällde märken som kunderna förknippar med tillförlitlighet och prisvärde, och Skoda för vilket märke som kunderna ansåg var mest tillfredsställande att äga - hela fyra av de tio högsta modellerna på den listan kom från det tjeckiska märket.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!