060206_freestream

Freestream T1 - en hästkraft per kg!

Två av skaparna till superbilen McLaren F1 ville göra någt ännu värre. Därför skapade de ett företag vars mål är att framställa en bil med 1000 hästkrafter och en vikt på 1000 kg. Freestream T1 är början på drömmen.

Två ingenjörer som var med och utvecklade superbilen McLaren F1 har startat ett eget företag med målet att bygga en bil med 1000 hästkrafter och som väger max 1000 kg. Det vill säga, en hästkraft per kilo. Nu har de kommit en liten bit på vägen. Det första projektet heter Freestream T1. Ett nästan absurt bygge som väger 465 kg och drivs med hjälp av en 2,4-liters V8 motor, trimmad enligt Formel 1-reglementet. Det ger den 480 hästkrafter (bhp) och sanslösa 0.97 kg/hk i vikt/effekt förhållande. Man kan alltså säga att de nåt målet till hälften.

Tanken med Freestream T1 är att ge föraren en känsla så nära Formel 1 som det är möjligt.

Än så länge finns inga hastighetsuppgifter då den bara är en prototyp men att det handlar om ett rasande snabbt fordon kan vi säkerligen räkna med.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!