070322_lambojaguar

Fulast och snyggast just nu

Teknikens Världs PeO Kjellström har spanat in kommande sportbilar. En ny Lamborghini ogillas starkt medan en Jaguar C-Type Coupé faller honom i smaken.

Vi börjar med den fula bilen. Lamborghini Diablo kanske inte var världens vackraste bil men den var inget mot vad som åstadkommits av den nu. Det är ett sydamerikanskt företag som fått tillåtelse av Lamborghini (hur är oklart) att tillverka denna specialversion av Diablo. 

Skaparen heter Joan Ferci och han borde aldrig mera få designa en bil. Lamborghini Alar är en rullande mardröm och hur man överhuvudtaget kan sälja en Diablo som förvandlats till kit-car är en fråga vi aldrig får svar på – förhoppningsvis. Var god skölj!

Det här är däremot mycket bättre. Jaguar har gjort många snygga bilar genom åren men denna har de glömt bort. Engelska Proteus har specialiserat sig på att bygga replikor av klassiska bilar. Nu har de gjort något, nästan, eget. En coupéversion av Jaguar C-Type! Den ruggigt snygga modellen visas just nu i en halvskaleversion vid Race Retro i Coventry, England. Blir publikens reaktioner av det positivare slaget kan det bli tal om produktion. Det borde det bli, eller vad tycker ni? Kommentera!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!