Foto: Andreas Libell

Fusk tvingar Mercedes till återkallelse av dieselbilar

Tyska transportministeriet, KBA, meddelar att Mercedes måste återkalla tiotusentals bilar. Manipulerande programvara har upptäckts i dieseldrivna bilar.

Kraftfahrt-Bundesamt, KBA, har påträffat mjukvara i dieselmotorn i Mercedes GLK 220 CDI som har för avsikt att förvränga resultaten vid utsläppstest. Man kom fusket på spåren redan i april och nu ska man bredda granskandet till fler modeller från den tyska biltillverkaren.

I Tyskland ska omkring 60 000 exemplar av GLK 220 CDI, tillverkade 2012-2015, därmed återkallas. Daimler har bekräftat återkallelsen men poängterar även att de ska överklaga KBA:s beslut. Till dess ska de samarbeta fullt ut med de tyska tillsynsmyndigheterna.

Daimler-koncernen har till dags datum, i kölvattnet av dieselgate-skandalen som hittills kostat Volkswagen-koncernen hundratals miljarder kronor, initierat återkallelser av cirka tre miljoner fordon för att korrigera höga utsläpp.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!