Galna Lamborghini Aventador LP 988-4 Edizione GT

Återigen har trimfirman DMC satt klorna i en Aventador och förvandlat den till en överdriven (?) superbest. 988 hästkrafter och ett bodykit som tydligt andas Veneno.

Lamborghini Aventador LP 700-4 med sina 700 hästkrafter går loss på knappa tre miljoner kronor. Har du mer pengar än så som ligger och skaver i någon byxficka, sisådär 1 947 278 kronor och 45 öre, så är tyska trimfirman DMC:s uppgraderingspaket kanske något för dig.

Att förvandla din Aventador till en DMC LP 988-4 Edizione GT kostar nämligen exakt 288 888 dollar, men du får en hel del valuta för pengarna. Bodykitet är sanslöst där kanske framför allt diffusorn bak står i en klass för sig. Diffusorn ser ut att ha inspirerats av 30-miljonerkronorsbilen Veneno och fackverkskonstruktionen ovanför de fyra ändrören är en exakt kopia av vad vi hittar på Veneno.

Den stora bakvingen i kolfiber är inte bara för syns skull. Den fyller sin funktion och är justerbar i tre olika vinklar.

DMC säger att bodykitet till LP 988-4 Edizione GT är utvecklat strikt efter FIA:s motorsportreglemente trots att bilen fortfarande är fullt gatlegal.

Trimfirman har också preppat Lamborghinis V12-motor på 6,5 liter. Programvaran är uppdaterad, nytt insprutningssystem med ett gasspjäll per cylinder har installerats, bränslepumparna är utbytta – bara för att nämna några av uppgraderingarna. Det gör att originalmotorns 700 hästkrafter skrämts upp till, som modellbeteckningen avslöjas, 988 hästkrafter. Några prestandauppgifter avslöjas tyvärr inte.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!